Στη χώρα μας συναντάμε τις περισσότερες αποφρακτικές εταιρείες στις μεγάλες, πυκνοκατοικημένες πόλεις, όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, υπάρχουν όμως και περιοχές όπου, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, δημιουργούνται συχνά προβλήματα στις αποχετεύσεις και στα αποχετευτικά δίκτυα, οπότε είναι απαραίτητη η επέμβαση μιας αξιόπιστης αποφρακτικής εταιρείας.

Εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δημιουργούν την ανάγκη ύπαρξης πολλών αποφρακτικών εταιρειών. Περιοχές με χαμηλό υψόμετρο για παράδειγμα, λιμάνια, οικισμοί που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, όπου οι ρίζες των δέντρων βουλώνουν τις αποχετεύσεις, χώροι όπως νοσοκομεία και συνοικίες όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια των οποίων τα απόβλητα περιέχουν πολλά λίπη. Οι περιοχές όπου υπάρχουν κακοτεχνίες στην κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων χρειάζονται επίσης συχνά την επέμβαση αποφρακτικής εταιρείας.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή μιας αξιόπιστης αποφρακτικής εταιρείας; Αν και η διαφήμιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η αποφρακτική εταιρεία που θα καλέσουμε ανταποκρίνεται σε αυτό που διαφημίζει και ότι πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι καταρχήν ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε. Αποφρακτικά οχήματα και μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας αποτελούν εγγύηση γρήγορης και αποτελεσματικής εργασίας.

Όποια και αν είναι η υπηρεσία που προσφέρει η αποφρακτική εταιρεία, απόφραξη αποχετεύσεων και αποχετευτικών δικτύων, υδροβολές, άντληση υδάτων κλπ. τα αποφρακτικά μηχανήματα είναι το σημαντικότερο εργαλείο. Κατά δεύτερο λόγο τα συνεργεία που διαθέτει η αποφρακτική εταιρεία θα πρέπει να είναι πεπειραμένα και να διακρίνονται από επαγγελματισμό και συνέπεια.