Ως υδρορροή αναφέρεται η κτιριακή κατασκευή που σκοπό έχει να συλλέγει τα όμβρια ύδατα και να τα απομακρύνει στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Στην ουσία πρόκειται για κεκλιμένα αυλάκια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και απομάκρυνση του βρόχινου νερού ή άλλων υγρών κατά τον καθαρισμό σε εξωτερικό χώρο.

Τις υδρορροές τις χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που έχουν οριζόντια κατεύθυνση (οριζόντια υδρορροή) κυρίως σε μπαλκόνια, βεράντες, αυλές και σε αυτές που έχουν κάθετη κατεύθυνση (κάθετη υδρορροή) και συναντάμε κυρίως σε γωνίες ταρατσών ή μπαλκονιών σε ορόφους κτιρίου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι υδρορροές είναι από τα ευπαθή μέρη ενός κτιρίου γιατί βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο και έτσι είναι εκτεθειμένες από τις καιρικές συνθήκες. Είναι λογικό λοιπόν να βουλώνουν πιο εύκολα και να απαιτούν συχνότερα ξεβούλωμα (απόφραξη) σε σχέση με τους εσωτερικούς σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου.

Η ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Apofraxeis Net ειδικεύεται σε κάθε τύπο υπηρεσίας αποφράξεων που περιλαμβάνει και τα παρακάτω που είναι σχετικά των υδρορροών.
Απόφραξη υδρορροής: στην ουσία πρόκειται για το ξεβούλωμα από χόρτα ή διάφορα αντικείμενα που φράζουν και εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού.
Καθαρισμός υδρορροών: στην περίπτωση αυτή δεν είναι απαραίτητη η απόφραξη καθώς γίνεται πολλές φορές για προληπτικούς λόγους για την αποφυγή βουλώματος στο μέλλον.
Απολύμανση οριζόντιας υδροροής: συνηθίζεται στα επίπεδα αυλάκια όπου συνήθως μαζεύονται μικρά ζωύφια και μικροοργανισμοί προκαλώντας μέχρι και δυσοσμία.
Συντήρηση υδρορροών: περιλαμβάνεται κυρίως στις ετήσιες συντηρήσεις ενός κτιρίου συνήθως πριν τις βροχές όπου περιλαμβάνει απόφραξη, υδροβολή υψηλής πίεσης, καθαρισμό και απολύμανση στα λούκια, μερικές φορές όμως απαιτείται η πλήρης αντικατάσταση στα δομικά μέρη της υδρορροής.

Οι τιμές μας για τη μηνιαία συντήρηση όλων των οριζόντιων και κάθετων υδρορροών καθώς και των φρεατίων παραμένουν από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.